Црвена програма
Цели:

Програмата е наменета за деца од 4 до 6 годишна возраст. Минималниот вкупен фонд на часови е 5. Се работи со личен тренер. Целта е запознавање со основите на тенисот.

Термини:

Најчести термини за работа во оваа програма се во Четврток и Петок после 14 часот, а во Сабота и Недела после 12 часот.

Топчиња:

Црвените топчиња се изработени од сунгер, и се поголеми и поспори од стандардните топчиња.

Рекети:

Димензиите на црвените рекети варираат од 41cm до 58cm во зависност од големината и силата на играчот.

Терени:

Должината на црвениот терен е 11m, а ширината се движи од 5m до 6m, додека пак висината на мрежата не е повеќе од 80cm.

Реквизити:

 

Tennis Kids Програми

ШКП на Facebook