Портокалова програма
Цели:

Програмата е наменета за деца од 7 до 9 годишна возраст. Минималниот вкупен фонд на часови е 10. Се работи со личен тренер. Целта е надградба на основните техники и кондиционен тренинг во тенисот.

Термини:

Најчести термини за работа во оваа програма се во Четврток и Петок после 14 часот, а во Сабота и Недела после 12 часот.

Топчиња:

Портокаловите топчиња се помеки и дупло поспори од стандардните топчиња.

Рекети:

Димензиите на портокаловите рекети варираат од 58cm до 63cm во зависност од големината и силата на играчот.

Терени:

Должината на портокаловиот терен е 18m, а ширината се движи од 6.5m до 8.23m, додека пак висината на мрежата не е повеќе од 80cm до 91cm.

Реквизити:

 

Tennis Kids Програми

ШКП на Facebook